SANATAN DHARMA – VJEČNA RELIGIJA

…On ne propovijeda nikakvu novu religiju. On je došao propovijedati religiju koja se pojavila u vrijeme Postanka, i to je Sanatan Dharma – Vječna Religija. On je došao propovijedati samo Sanatan Dharmu.

Mi možemo odrediti datum kada je svaka religija započela. Na primjer, muslimansku religiju je započeo Muhamed prije 1400 godina i ovo je zabilježeno u njihovim svetim rukopisima. Kršćanstvo se pojavilo rođenjem Krista, prije 2000 godina. I prije Krista i Muhameda svijet i njegovi narodi su živjeli. Sanatan Dharmu se slijedilo tisućama i milijunima godina i nitko nije u stanju odrediti datum kada je ona započela. Možete pokušati razumjeti ovu spontanu religiju na ovaj način: Dharma (zakon prirode) vatre je da gori; dharma vode je da bude mokra; zrak mora strujati. Može li itko reći kojeg je dana vatra počela gorjeti, kojeg je dana voda postala mokra, i kojeg je dana zrak počeo strujati? To nitko ne može reći.

Sanatan Dharma je kao veliki ocean. Iz tog oceana, svaka država je iskopala kanale prema njihovim potrebama i namjerama. Ali kanali ne mogu dati potpuno zadovoljenje kao što ocean daje potpuno blaženstvo. Gospod pokazuje viziju Sanatan Dharme, koja je kao veliki ocean, i ovo je najviši oblik znanja…

Učenje Babajia, 25. ožujka 1982.