MAHENDRA BABA

Babajijev dolazak je bio nagoviješten, kako drevnim svetim spisima, tako i propovijedima i proročanstvima velikog sveca 20. Stoljeća, zvanog Mahendra Baba. Dok je još bio dijete, Mahendra Baba je u dobi od 6 godina, ozdravio od teške bolesti, vođen vizijom Babajija i Božanske Majke.

Babajija je ponovno vidio za svoj rođendan, kada mu se Babaji ukazao i darovao mu slatkiš te ponovno po završetku srednje škole. Babaji mu se ukazao u jednoj od njegovih prijašnjih formi i tom ga je prilikom, tijekom šest dana i noći, poučio drevnom yogijskom znanju. Nakon tih šest dana i noći, kada je Babaji otišao, Mahendra Baba se odrekao svijeta i krenuo u potragu za svojim Guruom – hodajući beskrajima Himalaya.

Proveo je puno godina u hramu u indijskoj državi Gujarat i stekao reputaciju velikoga sveca. Tek nakon 25 godina, vratio se u Kumaonske planine, gdje mu se Babaji ponovno ukazao, u zaključanoj sobi planinskoga ashrama. Nakon ovoga ukazanja Babajija u fizičkom tijelu, Mahendra Baba je započeo misiju pripreme povratka Shri Babajija u ljudskome obliku.