SHRI GURU MUNIRAJI

Shri Guru Muniraji rođen je 16.07 1929. godine u Chiliyanouli kao Trilok Singh. Babajija je sanjao 1969. godine i prvi put ga sreo 1971. godine. Od tada je postao bliski Babajijev predanik. Babaji je često govorio da je Muniraji veliki yogi i da ga treba tretirati kao Gurua. Nakon Babajijevog Mahasamadhija 1984. godine, Muniraji je postao upravo ono što je Babaji rekao – Guru mnogim dušama u potrazi za istinom.

1978. godine zajedno sa Sadhu Babom Muniraji je napravio plan za izgradnju hrama posvećenog Babajiju u Chiliyanouli. 1979. godine izgrađen je predivni Anand Puri Ashram. Često je govorio da Babaji govori i djeluje kroz njegovo tijelo i ukazivao na važnost svakodnevne Sadhane kao snažne poveznice sa Božanskim.

Do svojeg Mahasamadhija 2012. Shri Guru Muniraji je svojim prisustvom, svojom potpunom predanošću i neiscrpnom snagom osvjetljavao put mnogima.

Njegova zadnja poruka upućena svima nama je da budemo sretni, da ne brinemo, da nastavimo sa radom i da širimo poruku istine, jednostavnosti i ljubavi gdje god bili.